Zamena osiguraca popravka cena uradi sam

Zamena osiguraca popravka cena uradi sam

Zamena osiguraca popravka cena uradi sam

Zamena osiguraca popravka cena uradi sam

Zamena osiguraca popravka cena uradi sam elektricar Beograd, majstor za grejanje Beograd 24h cenovnik, ta pec, osiguracke kutije 062 88 95 111

ELEKTRICNI OSIGURACI! Vecita potreba da se srede i odrade. Obicno pregore u najgorem mogucem trenutku! Mrak u kuci ili stanu u Beogradu, Zemunu, Novom Beoradu i eto problema! Sta tada? Uvek se plasimo da ne ostavimo zene same kuci ili decu i da imaju problema? Isto tako je problem naci majstora, nemate broj ili ne znate nikoga ko se time bavi? E pa sada znate:) Majstor Toma, elektricar Beograd, haus majstor, majstor za etazno grejanje Beograd! Servis  i poravka, elektricar, osiguraci, Električno etažno grejanje, ta peci za etazno grejanje cene, elektricar Zemun, najekonomicnija grejna tela na struju, popravka radijatora beograd, Kaljeve peći ugradnja grejaca. Zamena osiguraca popravka cena uradi sam je resenje za sve vase probleme.

Kada je potrbeno namestanje led sijalice ili  postavljanje TV polica, sve za centralno grejanje u Beogradu ili okolini tada ste na pravom mestu! Alfa peci za etazno grejanje su moja specijalnost takodje, peci za parno grejanje cenovnik, centralno grejanje…parno grejanje cena, najbolje grejanje na struju, kotlovi za centralno,elektricar beograd cenovnik,etazno grejanje na struju,majstori za grejanje,etazno grejanje na cvrsto gorivo, kotlovi za grejanje na cvrsto gorivo i naftu!

Koriscenje elektricne energije je sastavni deo danasnjeg zivota, a radi bezbednog njenog koriscenja. Nezaobilazni deo su i OSIGURACI koji nam STRUJU cine sigurnijom i manje opasnijom.
Zato bi svaki KORISNIK trebao poznavati osnovnu FUNKCIJU, NAMENU kao i POSLEDICE koje se mogu doziveti ako se ne POSTUJE  pravilna njihova UPOTREBA…

Sta su osiguraci i cemu su namenjeni?

Osigurac je uredjaj koji u ELEKTRICNIM kolima. Sluzi kao ZASTITA od prevelike szruje, i puni su OBAVEZNI DELOVI elektricnog kola i STITE UREDJAJE od KVARA ili izbijanja POZARA.
Prema nacinu prekidanja strujnog kola dele se na TOPLJIVE i AUTOMATSKE. Osnovni deo topljivog osiguraca je KALIBRISANA zica (srebro ili bakar) male elektricne otpornosti koji se TOPI  ako intenzitet struje predje odredjenu granicu. Automatski osiguraci kombinuju BIMETALNI stap i ELEKTROMAGNET. Struja preopterecenja zagreva i krivi bimetalni stap i prekida strujno kolo. Njihovim rucnim startovanjem ponovo uspostavljamo szrujno kolo.

Zamena osiguraca popravka cena uradi sam

Zamena osiguraca popravka cena uradi sam

   Opis topljivog OSIGURACA

Sastoji se od VATROSTALNE PATRONE ciji su metalni kontakti spojeni KAO TOPLJIVOM ZICOM, koja se dimenzionise prema NAZIVNOJ vrednosti koju patron – osigurac moze da propusta neograniceno DUGO , a TOPI SE kada vrednost STRUJE predje DOZVOLJENU granicu.
Patrona je najbitniji deo osiguraca koji jos ima PODNOZJE, KALIBARSKI PRSTEN I KAPU ali za obicne korisnike bitno je poznavanje i upotreba PATRONE topljivog osiguraca!!!!
Telo patrone izradjeno je od porcelana -keramike, suplje je, ispunjeno kvarcnim PESKOM kroz koji prolazi topljiva zica. Pesak ima ulogu da pri topljenju zice sprecava stvaranje VOLTINOG LUKA i time sprecav mogucnost izbijanja POZARA kako bi bili sigurni!
Svaka patrona imaa na vrhu mali dodatak „zastavicu“ u vidu male kfuzne plocice . Kada pregori osigurac, ona otpada i to je ZNAK da je oyigurac pregoreo. Te plocicesu u vise boja koja svaka oznacava i JACINU OSIGURACA:
– ruzicasta  …..jac.2A
– smedja …………….4A
– zelena        ……….6A

Sta god da ste mislili o osigracima znajte: NIJE BEZAZLENO DA SAMI OTKLANAJTE KVAROVE pogotovu elektricarske! Pozovite majstora Tomu! 062 88 95 111