Kako uštedeti struju na grejanju

Kako uštedeti struju na grejanju

Kako uštedeti struju na grejanju Beograd 062 88 95 111

U svetlu štednje električne energije treba nešto reći o tome kako je možda najlakše da se uštedi tačka znamo da se danas mnogo domaćinstva greju na električnu energiju preko TA peći preko električnih kotlova tačka ali potrošači su mnogo jaki I troše velike količine električne energije. I pitanje je kako uštedeti struju? Uštedeti struju koristeći na primer električne kotlove može se primetiti da su mnogi električni kotlovi opremljeni slabim sobnim termostatima tačnije termostatima koji nisu dovoljno precizni. Posledica toga je da kakvi termostati ne isključuju na vreme električne kotlove. Ovi greju i pregrevaju tim troši više struje nego što je potrebno za optimalno grejanje Šta znači to da nisu dovoljno precizni znak pitanja kada sobni termostat nije dovoljno precizan on tada ima veliki raspon između tačke uključivanja Iisključivanja koji ide Ido pet ili sedam stepeni pa je posledica toga da kotao pregreva i ugreje na primer kroz radijatore temperatura u prostoriji za tri do pet stepeni više nego što je potrebno što znači da radi satima troši struju bez potrebe a onda kada konačno isključi kotao dozvoljava da se temperatura u prostoriji ohladi i da ne uključuje sve dok ne postane prehladno za ukućane. Tačno pitanje je koliko treba termostat sobni termostat da bude precizan da bi zadovoljavao Za štednjom električne energije? Odgovor na to pitanje je da treba da bude toliko precizan da prisutni u prostoriji uopšte ne osećaju promene temperature u praksi to znači da razmak između tačke uključenja I tačke isključenja treba da ide između 0 1 I0 3 stepena celzijusa što znači da će on potpuno na vreme isključivati Isključivati grejanje Ina taj način održavati optimalnu temperaturu koja mu je zadata a neće ni malo pregreva ti prostoriju Ina taj način troši su više struje tačka u praksi je pokazano da su ovakvi termostati najčešće digitalni termostati a korišteni termostati u sebi nemaju elektronsko regulaciju nego prosto mehanički kontrolišu temperaturu ne zadovoljavaju potrebe za optimalnom temperaturom Iracionalnom štednjom električne energije. Kako uštedeti struju na grejanju!

Poskupljenje struje, skupi majstori, skup ogrev, pelet, struja nenormalno poskupljuje i cena žiota...Kako uštedeti struju na grejanju 24h!

Poskupljenje struje, skupi majstori, skup ogrev, pelet, struja nenormalno poskupljuje i cena žiota…Kako uštedeti struju na grejanju 24h!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.