Hausmajstor vikend hitne intervencije COVID zaštita

Hausmajstor vikend hitne intervencije COVID zaštita

Hausmajstor vikend hitne intervencije COVID zaštita non stop električar, grejanje 062 88 95 111

Vikend intervencije su uglavnom hitne i neophodne za naše Beograđane. Razlog tome je uvek ta potreba da se pronađe majstor električar ili majstor za grejanje na struju, električne kotlove, majstor za etažno grejanje u Beogradu…majstor za TA peći, grejalice, možda je električna instalacija u kvaru ili je pregore osigurač! Šta god od toga poziv uglavnom izgleda ovako:“Majstor Tomo, molim Vas hitno, hitno mi treba intervencija , nemamo svetlo u stanu! Dolazite plaćam!“ ili „Pokvarilo se grejanje, ne radi, dođite u Majke Jevremović ako možete odmah majstore..“. Sve te pozive mi primimo i odgovorimo na koji možemo u tom trenutku jer je jako velika navalica. Pre nekih dva meseca je TV PRVA pozvala Tomu majstora u TV Eksploziv tako da znate da mi oni veruju pa možete i vi…Hausmajstor vikend hitne intervencije COVID zaštita!

Hausmajstor vikend hitne intervencije COVID zaštita 24h

Hausmajstor vikend hitne intervencije COVID zaštita 24h

VIKEND HITNO DOLAZAK MAJSTORA BEOGRAD

Grejna tela ( TA peci, grejalice, kaloriferi i sl.), a zima je, kvar dodje a majstora trenutno nema….
– Vrlo cesto, grejno telo ne greje, odmah nervoza, sta sad, majstor nije na dugmetu….
Prvo proveriti da li ima struje u uticnici, nema – eto uzroka. Na tabli sa osiguracima glinericom videti koji je pregoreo i zameniti ga originalnim, nikako licnama…Ako cesce pregoreva, paziti da se potrosaci vezani na taj osigurac ne koriste u isto vreme.
Ako struke ima, kvar je u grejnom telu. Cesto pregore Tst, i prekidaci, a ne retko odu i grejaci. Za lakse i sigurnije detektovanje kvarova pozeljno je imati UNIMER, korisno i sigirno pomagalo….Za baratanje oko struje obavezno osnovno poznavanje jer ona spada u one zle gospodare, a dobre sluge. Monofazna – nula, faza i masa(uzemljenje), nokako kratak spoj nule i faze (kurslus), osigurac ide,; glinerica svetli na fazi, dodirivanje kolim rukama nula moze, faza nikako ( premda ako ste izolovani od zemlje-mase nema posledica, ali bolje ne igrati se), napon izmedju faze i nule je 220 V…
Kod 3-fazne imamo 3 faze, nulu i uzemljenje. Napon izmedju bilo koje faze inule je 220 V, a izmedju dve faze je 380 V… Iako u kuci-stanu imate 3-faznu struju, kucni uredjaji rade na monofaznu struju, znaci na 220 V. Na el.sporetu, na TA peci koje su ukljuceni u 3-faznu uticnicu, ringle i grejaci, kao i grejaci TA peci rasporedjeni su po fazama, koriste znaci po jednu fazu sa nulom (220 V)….
Ako glinerica pokazuje da ima struje pri dodiru nekog uredjaja (znaci da szruja dolazi na masu), to znaci da je neki uredjaj u kvaru ( probija struka na masu), ili  da uzemljenje nije kvalitetno, ili ga nema, pa ne moze da se odvodi indukovana struja od nekog uredjaja – obicno el.motora. Pecka, plasi, nije opasna, ali obavezno proveriti, nema sale..
I sto je obavezno, nikada ne otvarati uredjaj a da nije iskljucen iz struje….Takodje znati da vlaga, voda, opasno utice na bezbebno koriscenje struje ( nikako el kablovi po mokroj povrsini)…

Zlatibor usluge intervencije i hausmajstor je deo naše ponude!