Iskustva sa majstorima Beograd

Iskustva sa majstorima Beograd

Iskustva sa majstorima Beograd priče mušterija i majstora Tome 062 88 95 111

Majstor Toma obilazi domaćinstva u Beogradu, Voždovcu, Zemunu, Novom Beogradu…Vrlo često tu ima svakakvih priča sa mušterijama koje se dogode i uglavnom su pozitivne mada se dese i nečekivane ali su jako jako retke. Elem, pored svojih usluga, da nabrojim (hahahahhaha) električarske usluge, popravke i majstorije vezane za struju, osigurače, bojlere i šporete, jako dobro mi idu i poslovi oko grejanja na struju, električnih kotlova, kotlova na gas, ugrandje grejača u kaljeve peći…aspiratori, digitalni termostati, VIDEO NADZOR u poslednje vreme i alarmni sistemi, interfoni i zaštite…Iskustva sa majstorima Beograd! Tv prva me često zove da gostujem u emisijama pa želim da je pomenem u ovoj kolumni…

Iskustva sa majstorima Beograd 24h!

Često postavljena pitanja su iskustva sa majstorima. Ovo je rubrika interesantih iskustava majstora…Iskustva sa majstorima Beograd 24h!

Premeštanje TA peći

I tako, što bi u onoj popularnoj seriji „Selo gori a baba se češlja! rekao Radašin (i ja je nisam voleo, ali sam shvatio da nešto tako na jedinstven način oslikava naše selo, narod, odnose i život u maloj zajednici…bez trunke foliranja) pre neki dan me zove čovek, mušterija, da dođem da mu premestim TA peć. Ja sam razmišljao o obimu posla, ima tu dosta toga, da se provere grejači kad već to radimo, ventilatori, izolacija koja je jako bitna za TA peći i generalno cela ispravnost, možda i zameni termostat digitalnim, i u tom razmišljanju rekoh cenu 100 evra. Treba dva puto doći 20ak kilometara od mog mesta stanovanja, sve to razmontirati, zameniti grejače (posle se ispostavilo da pola toga ne radi i treba ozbiljnu intervenciju elektirčara Beograd) pa sneti i prevesti na destinaciju i sve staviti u podrum na toj adresi (zaboravljam da kažem da tu ima preko 120 kg cigle, u pitanju je TA ŠESTICA)…prošlo je nekoliko dana i zove čovek ponovo, kaže da se sutradan vidimo i zakaže majstora…nastaje tajac…ja se premišljam i otkazujem mu posao jer će mi zaista ispasti veliko maltretiranje a mala zarada, skoro dva dana „dangube“…

TA PEĆ NIJE POPRAVLJENA

Međutim, ono što nisam ispričao jeste da je moj kolega Zoki sa kojim radim povremeno otkazao neke poslove jer sam mu bio najavio ovu akciju sa TA peći. Pozove me i kaže: Idem? Ja se zbunih, pozovem čoveka ponovo i izvinim mu se što sam pokolebljiv i kažem da sam ipak odlučio da ću za taj novac doći sa kolegom i da sredimo sve po dogovoru…Dolazimo na mesto i orvo pregledamo TA peć. Ima šta da se i vidi! jako loše stanje, treba i ofarbati mada to ne radim…ali ono što je alarmantno jeste da je potrebno zameniti grejače, dva ventilatora koja ne rade…ali od svega najgore je što nema gde kupiti originalne klemne za TA peći (šestica, četvorka, nebitno) koje je izgorelo! Ja predočim čoveku o svemu šta nas čak u vezi ove akcije. On ima, slušajte sada, 85 godina! Jako vitalan starac…čak, ne znam koju bolju reč da upotrebim, kao 60o godišnjak izgleda…Elem, kaže on da pošto nema tog dela odustaje od svega pa će videti šta i kako i pita me koja je cena, da li je dužan nešto.

Cena premeštanja TA peći Beograd

Cena koju sam mu rekao je iznosila 20 evra jer sam morao sav alat da izbacim prethodno, sve pripreme da uradim za transport TA peći, jedan izlazak pre toga da pogledam sve to… On se snuždio, skupo majstore, jel može jeftinije, 1000 dinara? Odgovorio sam da ne mora ništa da plati i počeli smo da se pakujemo…rasplakao se…bilo je jako dirljivo najblaže rečeno…jako jako…nije želeo da ne plati ništa i ja sam na kraju prihvatio 1000 dinara samo da se ne oseća loše…Ne znam ni sam zašto sam vam ovo napisao dragi čitatelji i posetioci naše kolumne ISKUSTVA MAJSTORA ali sam želeo da vam ispiričam od reči do reči…ima jako jako četitih i poštenih sugrađana, Beograđana i kažem, uglavnom sve ispadne dobro…čitajte i dalje i zovite ako zatrebaju električarske usluge Beograd, majstor za grejanje na struju, protočni bojler, strujne instalacije!