Protočni bojleri popravka servis Beograd

Protočni bojleri popravka servis Beograd

Protočni bojleri popravka servis Beograd non stop akcija 062 88 95 111

Protočni bojler je uredjaj koji je sličan klasičnom bojleru. Postavlja se uglavnom u kupatilima, špajizima, kuhinjama ili podrumima i garažama. Njegova glavna osobina je da pruža neograničenu količinu tople vode u svakom trenutku kada domaćica odvrne slavinu. Zato su tako i traženi i zbog toga ih želi svaka domaćica u Beogradu i okolini. Cena za protočni bojler i montaža protočnog bojlera su dve stavke koje zanimaju ljude pre nego što se odluče na njihovu ugradnju  i pozivanje majstora električara. Pokušaću da vam predstavim sve prednosti i mane protočnog bojlera kako bi naši sugrađani znali u šta se upuštaju kada kupe ili ugrade protočni bojler. Protočni bojleri popravka servis Beograd! Tv prva veruje majstoru Tomi, halooglasi, poziva ga u emisije pa možete i vi dragi moji sugrađani, Beograd i okolina! Majstor Toma je električar, majstor za grejanje na struju, popravlja i otklanja kvarove vezane za električne instalacije, popravku protočnih bojlera SIEMENS ili BOSCH, zamenu i ugradnju istih! Pored toga, vrši servisi i popravku bojlera, električnih šporeta, grejača, osigurača…

Protočni bojleri popravka servis Beograd non stop!

Protočni bojleri popravka servis Beograd non stop!

Princip rada protočnih bojlera

Protočni bojleri zagrevaju vodu pomoću električnih spirala ili plinskih grejača koji se nalaze u samom kućištu protočnog bojlera. U zavisnosti od toga da li se radi o električnom ili gasnom protočnom bojleru onda bude i razlika u ovim elemntima. Karakteristika ovih uređaja jeste da greju vodu samo dok prolazi kroz njih a kod standardnih bojlera to nije slučaj normalno već samo kada je uključen. Zato stalno greju vodu pa vam je topla voda dostupna u svakom trenutku. Kod standardnih bojlera koji da bi voda u njima bila topla moraju stalno da rade i troše struju što je jako neekonomično! Protočni bojler radi samo onda kada voda prolazi kroz njega. Princip rada električnog protočnog bojlera se može predstaviti na sledeći način: kada odvrnete slavinu za hladnu vodu, ona dospeva u telo bojlera i aktivira senzor za pritisak gde se u trenutku ostvari kontakt vode sa grejačima odnosno električnim spiralama i uzima od njih toplotu. Tako zagrejana voda izlazi na mesto gde je već namešteno. U samom bojleru se nalazi i “prekidač“ iliti TERMOSTAT koji automatski isključuje električo kolo u bojleru ukoliko temperatura bude veća od dozvoljene. Kuhinjski bojleri uglavnom dodaju 30 stepeni Celzijusa na temperaturu vode, dok većina modela zagreva vodu do 60 stepeni Celzijusa. Ako govorimo o finom podešavanje temperature vode onda govorimo o finim termostatima koji mogu da regulišu temperaturu vode i na 0.5 stepeni.

Prednosti i mane protočnih bojlera

Ušteda električne energije je jako bitna a svaki protočni bojler koncipiran je tako da vodi računa o tome, jer štedi potrošnju struje. Standardni bojler od 80 litara, 50 litara ili više troši električnu energiju sve vreme rada a protočni bojler troši struju samo onda kada koristite vodu.
Vreme zagrevanja je brže  – U kupatilu vas sačeka hladan tuš, jer ste vi ili neko od vaših ukućana zaboravili da uključite bojler a ovo vam se ne može desiti ukoliko posedujete protočni bojler,
Male dimenzije tj. gabariti –  Protočni bojler nameće se kao idealno rešenje u situacijama kada je potrebno smestiti na malom prostoru,
Manje se kvare – Protočni bojler vrlo malo korodira i ne zahteva česte popravke majstora, a još jedna njegova prednost je da se na njemu ne taloži kamenac!
Mobilnost – Možete poneti sa sobom kada se budete selili u drugi stan.

Protočni bojler: loše strane

Za ugradnju protočnog bojlera električne instalacije moraju da ispunjavaju određene parametre – Kuhinjski protočni bojleri mogu biti snage od 3,5, 4,5 i 6 kilovata, i priključuju se na monofazni priključak. Za takvu električnu instalaciju je potreban  odgovarajući osigurač od 20, 25 i 35 ampera. Presek kabla treba da bude 2,5 milimetra. Ovo je najvažniji uslov koji mora da se ispoštuje kako biste bili sigurni za vašu porodicu i vašu bezbednost, da ne dođe do eksplozije!
SKupi delovi zamene – Akumulacijski bojler je složen, može se pokvariti grejač ili termostat, može da počne da curi kazan, pozvati majstora Tomu! Na Zlatiboru, popravka i servis protočnih bojlera 24h, održavanje apartmana i čišćenje!