Kaplje sistem za grejanje majstor Beograd popravka

Kaplje sistem za grejanje majstor Beograd popravka

Kaplje sistem za grejanje majstor Beograd popravka 24h COVID 19 mere zaštite 062 88 95 111

Bez malo puta u poslednje vreme imam pozive tipa: „Dobro veče majstore! Javlaj mi se voda u etažnom grejanju, kako da sredimo to?“ ili „Dobar dan majstor Tomo! Slabo mi greje sistem, pritisak mi je pao?“. Tako je, pretpostavljate da ste na pravom mestu! Majstor Toma, električar, majstor za grejanje na struju, etažno grejanje, parno, centralno, premeštanje radijatorarešava probleme curenja i kapljanja sistema za grejanje, pada pritiska, TA peći. zamene grejača i izolacije, transporta i premeštanja, ugradnje grejača u kaljeve peći i kraljice peći...Kaplje sistem za grejanje majstor Beograd popravka non stop, često pomaže i kupujem prodajem ili isto tako verujem da vidite da mi TV prva veruje pa možete i vi! Beograd i okolina, Zemun, Novi beograd, Beograd na vodi! Zamena termostata digitalnim je jedna od često traženih akcija!

 

Kaplje sistem za grejanje majstor Beograd popravka

Kaplje sistem za grejanje majstor Beograd popravka

STA BI TREBALO PREGLEDATI u sistemu CG?
– proveriti da li je sistem pun vodom, sa projektovanim pritiskom u EP i sistemu cevi – kotla….Videtida li na nekom spoju ne kaplje voda, odkloniti curenje….
– pustiti dan-dva sistem koga ste proverili ( voda u sistemu ima, pritisci u njemu i u EP po propisu), i videti da li pritisci u sistemu i EP stoje, nigde ne kaplje voda. Ako je sve u redu, tajdeo provere je zavrsen….
Moze da pritisak u sistemu i EP malo i da poraste ako je sada sistem punjen vodom koja je hladna, pa kada se zagreje na T objekta koja je visa, ondamalo i poraste P. To nije zabrinjavajuce….
– ako je P u EP znacajno opao, proveriti EP tako sto srafcigerom pritisnuti ventil na posudi, pa ako izilazi vazduh-ispravna je, aako izilazivoda EP je neispravna (balon je pocepan) i treba je zameniti….
– bitno je da u sistemu cevi CG nema vazduha, zato izvrsiti odzracivanje-ispustanje vazduha na svim ugradjenim mestima u siatemu, kod radijatora.. Ovo je posebno vazno kod punjenja sostema vodom, ili ako je sistem gubio vodu pa je dodavana, treba odzraciti sistem na svim predvidjenim mestima…..
– izvrsiti probni rad CG, zagrejavanje do planirane T, proveriti rad pumpe, uklj-isklj.
Time bi u osnovi zavrsili preventivni godisnji pregled i mirno uplovili u zimski period…
Normalno, nikad 100 posto nismo sigurni da kvar nece pozvoniti na nasa vrata usred zime, zato TELEFON sigurnog majstora neka nam je u imeniku, zlu ne trebalo….
Proverite na kraju da li je prostorija puna ogrevom, i to je to, prijatno docekajte zimu…

Zlatibor je mesto koje ima ekspanziju i česte potrebe za hausmajstorom, električarom, održavanjem aprtmana i dvorišta, ugradnja sauna i kamina, dimnjaka…