Električne instalacije za struju

Električne instalacije za struju

Električne instalacije za struju

Električne instalacije za struju

Električne instalacije za struju Beograd majstor akcija 0628895111

    Električne instalacije za struju i kablovi zgrade počinje da se izrađuje u isto vreme. Kada se počinje sa izgradnjom zgrade neki možda misle da se to radi tek kada je zgrada sazidana. Međutim, električne instalacije za struju i kablovi se ugradjuju i instalacija se proverava i popravlja već kad su iskopani temelji. Vreme je da se u pre izlivanja temelja položi pocinkovana traka radi izrada uzemljenja. Kada betonski temelj u sebi sadrži pocinkovanu traku namenjenu za uzemljenje onda je to na pravi način započeta gradnja zgrade kao položena traka. Da li se pocinkovanom trakom vezuje za vertikalne spojeve koji se paralelno sa zidovima zgrade podižu sve do vrha i na kraju završavaju sa gromobranom. Na takav način postiže se dvostruka zaštita zaštita od groma i zaštita od napona dodira to jest uzemljenje. Električne instalacije za struju se dovode do zgrade a i elektrodistribucija do svake zgrade dovodi četiri žice. Električne instalacije za struju Beograd majstor akcija akcija.

NON STOP AKCIJA UGRADNJA ELEKTRICNE INSTALACIJE

Tri žice su faze A4 je nula ipak od svakog razvodnog ormana odlaze dalje u pojedinačne instalacije stanova pet žica peta žica je uzemljenje koje ima spoj sa trakom položenom u temelj i sa gromobranom ukoliko je predviđen i postavljen na zgradu. Svaki problem oko električarskih radova, popravke električne instalacije za struju i kablove, popravka grejača i zamena bojlera, grejalica, TA peći, zamena prekdiača ili utičnica, lustera i plafonjerki kao i LED osvetljenja, osigurača, električne instalacije rade haus majstori za hitne intervencije i možete ih dobiti na sajtu https://pozovimajstora.rs ili na telefonu 062 88 95 111. Isto tako, vodoinstalaterski poslovi kao što su odpušivanje vertikala, kanalizacije, zamena ventila, wc šolje, postavljanje sanitarije, sudipere i ostalo radimo kao haus majstori za hitne intervencije – https://pozovimajstora.rs ili na telefonu 062 88 95 111. Majstor za podno grejanje, pelet, struju, drva ili ugradnju kotlova takodje kod nas imate! Više o materijalu koji koristimo imate na sajtu vodećeg proizvođača za grejni i vodovodni mesingani fiting kao i elektromaterijal https://stratoplus.rs.
    http://bojleriprodaja.rs/proizvodi.php?page=metalac naci cete ponesto o bojlerima, elektricnim sporetima. Na ovakav način započeta izgradnja električne instalacije za struju koja je neophodna i za etazno grejanje na struju i kabolvi zajedno pružiće kompletnu zaštitu i bezbedno funkcionisanje. Kad su podignuti zidovi zgrade, tada je vreme da se postavljaju kablovi. Oni se postavljaju tako da budu sakriveni u zid kada zgrada bude u malterisana. Beograd i okolina, Zemun, Novi Beograd…hausmajstor Beograd cena.
Električne instalacije za struju

Električne instalacije za struju

Veoma je važno u zgradu ugraditi i drugi vid zaštite a to su osigurači svaka zgrada ima glavne osiguraće na većim zgradama koje se sastoje od više stambenih jedinica postavlja se glavni razvodni orman koji u sebi sadrži tri glavna osigurača za čitavu zgradu. U glavni razvodni orman je spojeno i dovedeno i uzemljenje ono se dalje po stambenim jedinicama razvodni zajedno sa tri faze i nula pet žila. Svaka stambena jedinica poseduje sopstveni razvodni orman i takođe sopstveno brojilo sa sopstvena tri glavna osigurača koja osiguravaju samo tu stambenu jedinicu. Električne instalacije za struju i osigurači postoje radi osiguranja da ne dođe do preopterećenja što bi moglo da izazove pregrevanje kablova pa čak i požar.
   Postoje topljivi osigurači kao i automatski osigurači topljivi osigurači koji su ustvari najslabija tačka u električnom kolu tako se postiže da u slučaju preopterećenja ono što prvo strada a to je nit toplog osigurača cime se strujno kolo prekida i tako sprečava da dođe do oštećenja. Nakon što je električna instalacija za struju i kablovi napustila razvodni orman stambene jedinice sa osiguračima razvodi se na struju. Na strujna kola u stanu tražim i kablovi odlaze prema monofazni ili jednofazni utičnicama. Na jedan osigurač koji je obično vrednosti 16 ampera priključuje se jedno strujno kolo sa dve do tri utičnice u stanovima. Takođe postoji potreba i za trofaznim utičnicama. One se dovode najčešće u kuhinju do mesta gde će biti priključen električni šporet. Električne instalacije za struju i Električni šporet je često najveći potrošač u stanu i pored toga alternativno se trofazne električne utičnice odvode do mesta gde možda mogu da budu priključene i termoakumulacione peći, ukoliko nije predviđena drugačija vrsta grejanja. Obično u stanovima postoji nekoliko strujnih krugova sa utičnicama i električne instalacije za struju ali najčešće samo jedan strujni krug sa osvetljenjem. U stvari možda više strujnih krugova koji se osiguravaju samo jednim osiguračem jer osvetljenje čitavog stana nije veliki potrošač električne energije. Električne instalacije za struju i kablovi,  grejalica, TA peći, zamena prekdiača ili utičnica, lustera i plafonjerki kao i LED osvetljenja, osigurača, električne instalacije rade haus majstori za hitne intervencije i možete ih dobiti na sajtu https://pozovimajstora.rs ili putem telefona 062 88 95 111. Takođe, vodoinstalaterski poslovi kao što su odpušivanje vertikala, kanalizacije, zamena ventila, wc šolje, postavljanje sanitarije, sudipere i ostalo radimo kao haus majstori za hitne intervencije – https://pozovimajstora.rs ili na telefonu 062 88 95 111. Majstor za podno grejanje, pelet, struju, drva ili ugradnju kotlova takodje! Više o materijalu koji koristimo je na sajtu jako konkurentnog i povoljnog vodećeg proizvođača za grejni i vodovodni mesingani fiting kao i elektro žice https://stratoplus.rs. Takodje, nesto o LED osvetljenju imate na linku http://www.elektronapon.rs/sr/elektromaterijali/53/LED-tehnologija.
    Važno je pomenuti da je najčešće napajanje kupatila takođe obezbeđeno sa tri faze. Električni bojler za zagrevanje vode u kupatilu i električne instalacije za struju ako tako mozemo reci, su takođe veliki potrošač posebno ako se radi o protočnom bojleru. Da li izabrati za grejanje vode u stanu protočni bojler ili bojler sa rezervoarom. Svaka opcija ima prednosti i mane. Prednost protočnog bojlera je ta što greje vodu samo tada kada se otvori slavina sto znači da nema gubitaka toplote. Kada voda ne curi mana mu je to što je najčešće potrebno obezbediti veoma jake električne vodove i električne instalacije za struju. Da bi se takav bojler napajao strujom njegova snaga često bude 18kw što ga čini najjačim potrošačem u domaćinstvu. Nasuprot tome bojler sa rezervoarom ne zahteva tri faze da ga napajaju strujom vec je dovoljna  jedna i osiguranje sa 16 amperskim osiguračem. Mana takvog bojlera je što zagreva vodu i onda kad se voda ne troši to jest poseduje rezervoar za 4060 ili 80 L tople vode koju stalno drži na istoj temperaturi a druga mana mu je što je bojler takve vrste mnogo većih dimenzija pa može da zasmeta u kupatilu. Električne instalacije za struju su prateći element svakog domaćinstva.
    Od drugih potrošača u kupatilu pored električne instalacije za struju jednako jak potrošač često bude i električna grejalica koja je kao i bojler najčešće snage dva kilovata. Treća faza koja napaja kupatilo služi obično za manje potrošače a to su glavno svetlo i pomoćno kod ogledala a zatim često bude i ventilator koji služi za odvođenje pare iz kupatila. Mnogi potrošači u domaćinstvu moraju biti uključen ili isključen i poželi a to je najčešće svetlo i u kupatilu bojler grejalica i ventilator na struju. Krugove utičnica gotovo nikada se ne montira prekidač nego prekidače koji imaju sami potrošači koji se iz utičnica snabdevaju strujom. Sva električna instalacija i električne instalacije za struju sa kablovima je urađena tako da se kablovi nalaze ispod površine zida to jest ne smeju da se vide iz maltera nego su sakriveni vodovi. U stanovima prema utičnicama i drugim ugradnim elementima se vodovi po propisu i treba da se vode uvek na tačno određeni način ako se radi o uspravnim vodovima koji se obično služe tada da kada se spušta kabel do utičnice mora da bude vertikalno vođen i nikako ne sme da ide popreko. Horizontalni vodovi takođe vode se ispod plafona na otprilike 30 cm. Ovakvo vođenje kablova obezbeđuje da se može predvideti najčešće gde se oni nalaze kada budu pokriveni malterom i nikad se ne vide što obezbeđuje da se izbegne slučajno oštećenje kablova zbog bušenja radi postavljanja slika ili drugih predmeta okačenih o zid. Svaki probelm oko električarskih radova, popravka bojlera, grejalica, zamena prekdiača ili utičnica, lustera i plafonjerki, osigurača, električne instalacije rade haus majstori za hitne intervencije i možete ih dobiti na sajtu https://pozovimajstora.rs ili na telefonu 062 88 95 111.

3 Comments

Post A Comment